Dalarna

Jag är i Dalarna. Mitt i skogen. Bredvid Siljan. I will tell you all about it när jag kommer hem. Hem till civilisationen. Snart så...

Negativ och positiv

Jag har aldrig sett mig själv som en positiv människa men jag har börjat inse att jag är väldigt positiv... Det finns så många människor runt omkring mig som är negativa nämligen och det har gjort att jag insett min egen postiva inställning...

Helt sjukt egentligen... Positiv och mitt namn passar liksom inte riktigt ihop i mitt huvud, men jag har märkt av att jag stör mig på och blir väldigt ledsen av att folk runt omkring mig är negativa.
Jag är lite av en idéspruta både i mitt jobb och hemmavid och jag är väldigt positiv till att prova nya saker och försöka förändra saker runt omkring mig, men ingen hänger på!

Jag vill utvecklas och utveckla men alla bara är negativa och tråkiga. Mr. Negative igår var skittråkig! Gnäll gnäll hela tiden på allt och alla. Jag blir så jävla trött! Sluta gnälla och vara så jävla negativ!

Likadant med Sam Bo. Han kan också vara så jävla negativ och tråkig ibland att jag bara kräks! Jag vill verkligen fortsätta vara positiv och prova nya saker men jag vet inte hur länge jag orkar hålla på när jag aldrig får något gensvar.

Jag är inte nöjd med att ha ett liv som ser likadant ut hela tiden. Jag vill prova nya saker, jag vill upptäcka saker som jag inte visste fanns, jag vill skaffa nya vänner och nya hobbyer. Jag vill prova nya maträtter och upptäcka världen. Kan inte någon följa med? Jag vill inte göra det ensam...

Mitt råd till alla inför 2009:
SLUTA GNÄLLA OCH FÖRSÖK GÖRA NÅGOT NYTT OCH SPÄNNANDE MED DITT LIV!

skitskinka och goda gärningar

Ja det blev ju (som väntat) en katastrof.

Inte nog med att den grå lilla klumpen såg precis likadan ut när den var "klar", fast inte grå längre utan rosa/röd (karamellfärgen), utan den luktade ju äcklepäck också.

Jag la den i soporna och bestämde mig för att göra julgodis istället. Jag har gjort chokladtryffel och idag ska jag iväg och köpa kokosfett för att kunna göra nougat. Det kommer säkert att bli mer populärt i alla fall.

Imorgon är det alltså julafton. Utanför är gräset grönt och solen lyser. Det är en perfekt vårdag såhär dan före dopparedan. Sjukt.

Nu något helt annat Nu något helt annat Nu något helt annat Nu något helt annat Nu något helt annat Nu något helt annat

En annan sak som jag tänker på är godstart. Jag har godstart som startsida för då skänker man pengar till valfri välgörenhetsorganisation varje gång man loggar in på nätet. ASBRA tänker jag och tipsar en massa folk om det... Hallå liksom, skänka pengar bara genom att göra det man gör flera gånger om dagen i alla fall.. Men INGEN jag har tipsat har valt godstart som startsida. INGEN!

WHY???!!!
Här trodde jag att de flesta människor kanske skulle vilja göra en god gärning, speciellt om man inte behöver anstränga sig... men ICKE!
Är jag naiv eller är människor runt omkring mig onda? Kanske får jag aldrig veta...

CF

Någon slags julmat

Just nu håller jag på att prova på Seitan. Jag skulle göra en vegetarisk julskinka och hittade ett recept med Seitan... Givetvis vill gudarna att jag inte ska få någon julskinka så glutenmjöl är tydligen helt plötsligt en omöjlighet att hitta. Jag ger inte upp utan tänker att jag gör traditionell Seitan då...

Det kan man tydligen inte riktigt göra julskinka på...

Whatever! Jag hittar på tänker jag. Nu har jag vattenbadat mjölet 400 gånger och fått en liten (jätteliten!) grå klump.

Jag har gjort ett eget vattenbad med lite fler kryddor och shit och röd karamellfärg (för att få en lite rosa färg på skinkan)...

Mina fingrar är helt röda, för jag hällde ju givetvis mer karamellfärg på dem än i grytan (typiskt mig!) och jag tror att min julskinka kommer att bli en asäcklig katastrof. Men jag SKA göra den!!!!!!!

Den ska koka i en timme nu... eller.. sjuda. Jag är nyfiken, skräckslagen och nervös...

Sen ska den griljeras med senap och shit... men det får vänta till imorgon eller så...

Äcklig eller ej men julskinka ska det bli!
 
Den kommer säkert att vara äcklig..

julklappar

Jag ville göra en miljövänlig och fin liten klapp som man slår in i sjal istället för att slösa på en massa papper som man bara slänger. Detta är en gammal japansk teknik som återupptagits ur just miljösynpunkt. Inslagning är  ju viktigare än innehållet i japan så det måste ju finnas massor av fina grejer tänker jag... Jag vet hur man slår in två pocketböcker så att det blir en liten handväska men nu ska det ju vara till okänd person, kvinna/man och en man kanske inte vill ha en handväska som paket tänkte jag (man vet aldrig, vissa kanske t o m skulle ta illa upp)...

Faan vad svårt det var att hitta! Jag sökte på alla möjliga sätt men fick bara fram en massa sjalar som man kunde köpa och få inslagna. Det är ju inte det jag vill!!!!!

Efter mycket om och men hittade jag iaf en sida som hade en PDF med en massa förslag... Men min besvikelse fortsatte... det var ju typ bara handväskan som VAr något. Jag hade ju hoppats på att man skulle kunna vika alla möjliga stuff, svanar och skit (fördomar, jag vet!) men icke! Alla andra paket var bara paket.

Det är väl inget fel med det iofs. men det blev en liten downer... jag hade ju hoppats på värsta avancerade paketet att kunna ge bort (bara för att verka helt smart, duktig, miljömedveten och fantastisk) men nu får det väl bli ett vanligt paket då... Men det har handtag iaf. :)

Läs mer om detta här: http://hubpages.com/hub/art-of-japanese-gift-wrap

Exhibitionist

Jaha... Då har man startat en blogg då... Det var väl på tiden.

Jag är ju lite lagom exhibitionistisk så jag borde ju vilja vräka ut valda delar av mitt privatliv för alla att läsa, och nu kan jag det.

Just nu sitter jag och lyssnar på kvinnokampssånger och halvsover... Det här är mitt liv. Och från och med nu kan

RSS 2.0