Uppdrag Mjölk

Jag tänkte att jag skulle byta ut mjölken jag har i kaffet till vegansk. Detta ledde till ett test. Jag vill ha en mjölk som passar bra att ha i kaffet men jag vill också ha en typ av mjölk som jag kan dricka ett glas av då och då. De är inte många men vissa rätter kräver mjölk som måltidsdryck pytt-i-panna och pannkakor tex.

Den första mjölken jag provat är Oatlys blåa. Havredryck +



Den gav kaffet en lite sötare smak än vanligt men i övrigt funkade den bra. Att dricka ren däremot... nää! Den var som om jag stoppat in havre i munnen och tuggade på det. Jag blev torr i munnen av att dricka! Funkar bra som kaffemjölk men inte som dryck. Så testet fortsätter...

Don't miss our next episode of Mission Milk!

nattens mysterier

Inatt drömde jag om Gustav Svenander. Han hade röda ögon och var ond. Jag vaknade och var rädd.
 
Det var konstigt tycker jag.


zoo

Igår var jag ute på VFU när de hade friluftsdag... oj oj oj
Det sprang runt sex klasser med sexor på ett stort fält. Det var som att vara på ett zoo eller nåt... safariparken.

Här är fältet. utan barn.

Vi vandrade dit och så var det brännbollsmatcher och tipspromenad... och givetvis korvgrillning



Då fick jag höra hur äcklig jag var som var vegetarian. JAG är äcklig för att jag är vegetarian?! Vem faan är det som trycker in djurdelar i käften?!

Vissa barn har ingen självcensur. Jag undrar så mycket vad faan vissa ungar får för uppfostran? Respekt och empati är ord som de inte har ett uns av i kroppen... det är ganska otäckt faktiskt...

Jag såg också något jag aldrig sett förut när vi var ute i naturen...



En blommande brännässla! Det tyckte jag var väldigt fint. Något så vasst och argt kan också vara mjukt och vackert...
*****************************************************************************************************************************
Idag hade jag mitt sista seminarie på universitetet innan sommarlovet. Skönt. Nu ska jag bara skriva en hemtenta och sen har jag sommarlov!
Jag tänkte sätta mig med tentan imorgon så får vi se om jag blir klar.

På lördag tänkte jag besöka Animalen . En butik jag inte kände till innan, det ska bli spännande. Jag har en liten kupong som säger att jag får en present om jag kommer så det ska bli kul :)

Men nu: slappa i soffan och njuta av att sommarlovet bara är en hemtenta away.

Härlig dag

Idag har varit en ganska bra dag tycker jag. Jag känenr mig nöjd med min insats.

Jag lyckades gå upp i tid för en gångs skull. Gick upp halv åtta och satte mig för att arbeta med mina notes till seminariet på torsdag. Det gick trögt så jag sökte kontakt med Örnen som är värre pluggo än jag (älskar dig för det).

Örnen och jag hade sen en videokonferens. Min första! Vi satt och tittade på varandra i webcam samtidigt som vi skrev till varandra på msn. Mycket underhållande. och väldigt hightech måste jag säga :)

Sen lade jag av helt. Solen sken så fin där ute och ropade mitt namn. Jag lät mig själv vara klar för dagen när jag hade tre stories kvar. De tar jag imorgon.

Således blev det sol. Jag tog med en kudde ut och satte mig på bänken på altanen och började läsa Twilight. Jag hade tänkt vänta med den tills sommarlovet men nu kunde jag inte vänta mer. Jag var ju tvungen att läsa något när jag satt och gottade mig i solen. Och där blev jag sittande. Nu är klockan flera timmar senare och jag har kommit till kapitel sju.

Bara för att jag har haft en så bra dag så tänker jag dela med mig. Mitt förra recept på linssoppa blev ju så väldans uppskattat så jag tänker dela med mig av en till... ännu en linssoppa :)

Linssoppa med Ris
du behöver:
1 purjolök
2 morötter
1,5 dl ris
2 dl röda linser
ca. 8 dl buljong
1 brk krossade tomater
valfria kryddor

Fräs grönsakerna i lite olja tills de blir glansiga. Tillsätt buljong och ris och låt det koka i ungefär 10 minuter. Häll i linserna och de krossade tomaterna och låt alltihopa koka tills ris och linser är genomkokta. Jag brukar krydda med salt, vitpeppar, cayennepeppar och vitlökspulver men man kan krydda med vad man tycker om.

Den här soppan är inte riktigt lika god som den krämiga linssoppan... men den duger :)
Väl bekomme

Tant

När blev jag en tant? Och varför är jag en så tydlig tant helt plötsligt?!

Det började för någon vecka sen när jag gick förbi City Modehuset och tyckte att kläderna i fönstret var ganska snygga. Ja! Jag tyckte de var ganska snygga! WTF?!

Sen... var vi på Åhléns. Samma sak igen! WTF?! Jag har alltid tyckt att kläderna på Åhléns är aptråkiga! Jag har alltid sagt att om man inte vill synas och bara är beige så ska man handla på Åhléns... Jag är inte beige!

Sen idag... köpte jag skor.

Inte så snygga skor... men BEKVÄMA!
Vad faan har hänt?

Jag tror jag måste göra något... innan jag är helt förlorad.

Hur botar man tanthet?

American Culture

Jaha. Då har man sett första delen av många om Amerikansk kultur. Jag tycker att det är extremt intressant att vår föreläsare i del 1 här ska tala om Amerikansk historia och inte en enda gång nämner "indianerna".

Hon snackar hela föreläsningen om att Amerikaner inte glömmer historian men att de har en annan historia än vi i Europa och därför är vi så olika. Amerikansk kultur är lika gammal som eran! ropar hon med något som känns som en femårings röst men inte en enda INTE EN ENDA gång nämner hon Native Americans. VAD I HELVETE?!

Amerikans historia börjar när puritanerna slår ner sina bopålar. Innan det fanns ingenting. Amerika var ett enda stort svart hål innan Puritanerna kom dit och "civiliserade" världen. Så jävla sjukt.

Jag hoppas verkligen att resten av föreläsningarna är vettigare... men jag är skeptisk.

Måste hon vara en sån jävla patriot när hon ska föreläsa? Lugna ner dig för faan... du ska vara forskare och faktiskt lite objektiv... nej. "JAG ÄR AMERIKAN; JAG FÅR VARA SOM JAG VILL"

suck.

Det känns inte som om "Det Europeiska hatet" mot Amerikaner blir bättre av de här föreläsningarna... tyvärr.

En liten rast nu... och sen del två.

Min granne Totoro

är en underbar film! Jag har precis sett den här i Stolplyckans egna bio och den gjorde mig lycklig :)

Jag behövde en sån film nu. Alla som inte har sett den måste se den. NU!


Korsstygn och the Great Gatsby

Här sitter man och försöker jobba på, det sista rycket. Det är mindre än en månad kvar av engelskan... Nu inser man hur mycket social kontakt man förlorat under året. Att sitta och skriva notes till Den Store Gatsby när man känner sig lite deppig och ensam är inte jätteroligt. Igår försökte jag skriva notes. Förtsa frågan löd: What is the structure of the novel?" och mitt svar blev: The structure of the novel is

och sen tog det stopp. Idag har det gått lite bättre... nu är det bara sista frågan kvar och den kan jag nog lalla ihop något på den också... Mellan varven sitter jag och roar mig med att göra korsstygnsmönster av gamla nintendo 8-bit figurer... det är ganska schysst...

Jag blev nöjd med Mario


och Megaman! Megaman var mitt absoluta favoritspel när jag var liten. Jag borde koppla in mitt 8-bit och spela lite Megaman någon dag... Jag har ju hela sommaren på mig :)



synd att såndäringa korsstygnsväv är så himla dyr... och att man måste ha en massa trådar i rätt färger... annars hade jag gjort korsstygn hela tiden :)

Nej! Nu måste jag fortsätta med "riktigt" arbete... jag måste ju hinna läsa ut Death of a Salesman och skriva notes på den innan måndag... suck.

SOMMARLOV!!!! GE MIG SOMMARLOV!!!
fast jag ska ju plugga över sommaren också... typiskt!

Vår

Äntligen är våren här!

Jag har haft en helt underbar helg. Vintern rasade ut och in kom våren med solsken och goda vänner. Valborgsmässoafton träffade jag äntligen lite grannar och pratade med dem.

Första maj var det födelsedagsfika och härligt solsken som avslutades med spelkväll som var otroligt trevligt.

Andre maj var det en tur på stan och sen kom TeA hit och pysslade och grillade. Invigning av grillen för i år! Sen blev det film. Shrek den tredje-precis lika bra som de tidigare två.

Idag var det fördelsedagsfirande igen och familj. Älskade familj.

Nu stundar ännu en vecka VFU som faktiskt känns bra. Allt blir så mycket lättare när det är varmt och sol. Jag älskar solen!

Mina tulpaner blommar vackert också :)



Våren är äntligen här.

RSS 2.0