Internationella kvinnodagen

Igår var det internationella kvinnodagen. Metro hade valt att uppmärksamma detta genom att göra en enda stor kränkning.

Metros framsida igår löd: Ta för dig!

jaha!
Blame the victim bara... Anledningen till att det finns så få kvinnliga chefer är ju för att kvinnor inte tar för sig! An´ledningen till att mödradödligheten är så stor är ju att kvinnor inte tar för sig! Anledningen till att våldtäkt används som krigsföring i krig där män krigar mot varann är ju att kvinnor inte tar för sig! Anledningen till att kvinnor gör 2/3 av allt arbete på jorden men ändå bara tjänar 10% av vad männen gör är ju att kvinnor inte tar föööööör sig!

Dra åt helvete Metro. Jag känner mig kränkt av er jävla framsida.

Öppnar man sen tidningen finns det en liten artikel där de frågat femåringar vad som är det bästa med att vara tjej... Rubriken lyder: Pussar och hårband det bästa med att vara tjej. Det hade väl varit okej om det nu var det tjejerna sa... men det sa de inte! De sa att tjejer leker bättre än killar, att man kan leka med bilar, djur, klossar och tåg, att man kan pussa någon man tycker om och en tjej sa att hon tycker om att ha hårband.

Men de saker som tjejerna sa är ju aktiva. Tjejer är ju som vi alla vet passiva. Att ge pussar är en helt annan sak än bara ordet pussar. Och att leka med bilar, tåg och andra saker är alldeles för aktivt för att nämnas överhuvudtaget... givetvis.

Är man lite sadomasochistisk fortsätter man bläddra... och kommer till en lista: 5 saker som tjejer gör bättre än killar. Här står det: "Metro har sammanställt resultat från vetenskapliga studier och forskare som visar att kvinnor är bättre än män på ett flertal vardagliga saker" (Metro 8/3-2011).

Nummer fem på listan lyder: Petra Hessar, chef för IKEA Tyskland, sa 2008 att kvinnor är bättre än män på att sätta ihop deras möbler eftersom "män aldrig tittar på monteringsanvisningarna"

OJ vad vetenskapligt det där var då! Hon sa att det var så. Man behöver inte ha läst 15 hp vetenskapsteori för att förstå att det där är inte en vetenskaplig studie. Något som någon säger är ett uttalande eller en åsikt. Inte speciellt vetenskapligt. Mest bara vanligt snack.

Så FUCK YOU METRO för att ni förstörde en jävligt bra och viktig dag genom att publicera en fet jävla kränkning till halva Sveriges befolkning på deras viktigaste dag. Fuck you very much.

RSS 2.0