four down

Nu har jag skickat in min hemtenta. Jag har alltså lyckats göra en tenta i veckan i tre veckor utan att dö. En liten klapp på axeln tycker jag att jag förtjänar. Nu ska jag bara lyckas läsa Jane Eyre också. Var på videobutiken idag för att se om de hade den på film eftersom det kunde underlätta läsningen... men icke! Det fanns ingen Jane Eyre-film där inte. Typiskt.

P & P blev mycket lättare att läsa när jag hade sett filmen... Varför kan inte saker bara go my way nån gång och Jane Eyre hade funnits, jag hade fått hyra den, den hade varit  bra och jag hade lätt tagit mig igenom boken? Nej. Livet SKA vara svårt.

tydligen.

Catfight hjärtar...

Knäckemacka med hummus. Hummus är så jävla jävla gott!


Hummus:
Kikärtor
vitlök
salt och peppar
olja
vatten

Mixa kikärtorna med lite olja och lite vatten. Ta så mycket vätska som du känner att du vill ha. Det beror ju på hur tjock hummus du vill ha. Pressa ner en vitlöksklyfta och smaksätt med salt och vitpeppar. As simple as that och sjukt gott. Bra i proteinväg också. Hummus funkar ihop med det mesta och är väldigt väldigt gott att ha på mackan :)

Catfight hjärtar...

Annikas ryggsäck... jag vill också ha en sån.


It's so cute!

Three and a half down

HA!!! Pride & Prejudice är äntligen slut! Jag har äntligen äntligen äntligen läst ut den. Trodde aldrig jag skulle lyckas. Halva hemtentan är skriven också... bara halva kvar... suck.

Nu när P & P är klar måste jag ju sätta fart med Jane Eyre. Den är längre... jag hoppas verkligen inte att den är lika tråkig för då kommer jag aldrig att hinna/kunna läsa ut den till den 10e mars... Den måste vara bättre. Den bara måste det.

Kanske måste prova att läsa lite... för jag orkar nog inte skriva mer hemtenta idag. det får bli imorgon.

Catfight hjärtar

Ostschnitzel. För att allt blir bättre med ost.




Mmmmmm... ost.

Two down...

Hade hoppats på att kunna skriva three down men jag har bara bockat av ännu en tenta. British Culture Studies blev i måndags skriven och så fort som möjligt bortglömd. Jag försöker att låtsas som om den aldrig fanns. Förhoppningsvis kan jag fortsätta med det resten av mitt liv och inte få reda på om två-tre veckor att jag behöver göra den igen.

Just nu sitter jag och unviker att skriva hemtenta. Igår satt jag och försökte läsa ut P & P av Jane Austen men bokfaanskapet är envist... Det tar tydligen aldrig slut. Ikväll ska jag se filmen för att se om jag förstår boken då. Antagligen inte. Jag har aldrig i hela mitt liv läst en så tråkig bok. Jag förstår inte hur Jane Austen kan anses som en stor författare, hon skriver skit. Själva storyn är dötrist, det är mest dialog, inga direkta miljöbeskrivningar och boken känns som tre separata böcker i helt olika stil. Jag hade inte godkänt om en elev hade skrivit på det sättet. Men Jane Austen får.

Jag vill inte skriva hemtenta, men det känns som om det är det jag måste göra nu.

Vill egentligen ha en cigg. Har inte rökt sen i lördags.... förutom efter-tenta-ciggen jag unnade mig i måndags... NEJ!Hemtenta var det ja...

suck...

One down...

still a thousand to go.
Idag gjorde jag Shakespeare-tentan. Klar med den. Skönt. Men fortfarande är det hundra saker som ska göras. Nu under torsdag-söndag måste jag lära mig allt om 1700- och 1800-talets England. Hur faan ska jag göra det?!

Hur pluggar man in tvåhundra år under några dagar? Det är väl bara att göra och hoppas på det bästa. Sen är det ju den där jävla Pride & Prejudice. GUD vad den är tråkig! Jag försöker verkligen gilla den, koncentrera mig eller bara orka med den... men icke. Jag bara tänker på annat hela hela tiden. Jag måste ju hinna läsa Jane Eyre också. Hur ska det gå?

Jag måste ju också producera en VFU-rapport och en Linguistics-hemtenta också. Suck.

Jag vill bara kura ihop mig i soffan i fosterställning och ge upp. Men det är väl skam på den som ger sig va?

Och tiden rullar på så snabbt. Snart sticker vi till England. Hur ska jag ha råd med allt där? Jag som inte jobbar alls den här terminen... jaja, sparkontot får väl ta en liten törn, för jag tänker ju handla som en galning. Vi ska ju till Forbidden planet liksom!

Allt är bara oro hela tiden, och det känns som om jag har varit helt värdelös idag, trots att jag skrivit en tenta. Även om jag äntligen kan bocka av något på listan känns det som om man inte gör nog. Dygnet har alldeles för få timmar och jag har alldeles för lite lust och ork.

Jag borde börja träna också. Jag är alldeles för inaktiv. Men då får faan dygnet bli längre först.

Dagens låt

Wayfairing Stranger

http://www.youtube.com/watch?v=30uLqFgaC48

Vilken version som helst funkar.

Dusty Springfield
Joan Baez
Johnny Cash
etc.


svårt och tråkigt

är det att plugga... det är så mycket så jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag har lyssnat igenom två delar av onlinelectures om Brit. Cult. och nu orkar jag liksom inte mer...

Macbeth känns urvattnat, Brit. Cult. känns för stort för att vara överkomligt och Pride & Prejudice är urbota tråkig. Jag kommer på mig själv med att hela tiden tänka på annat när jag läser den.

ÅÅÅÅÅÅÅHHHH!!!! Jag får väl läsa lite P & P... för att ta en paus från Brit. Cult.
Crap.

Tentor och Guds kärlek

Nu är det tentapanik i hushållet.

På tisdag har jag tenta på Shakespeare's Macbeth.
Måndagen efter det har jag tenta på British Culture Studies då jag ska ha läst in två århundraden (!) och kunna skriva en essay på minst 600 ord om ett av dessa århundraden. Plus kulturhistoria och art and architecture.
På onsdag får jag min hemtenta i Linguistics som iofs inte ska vara inne förrän 2 mars men
till dess måste jag även ha läst och svarat på frågor till Pride & Prejudice och Jane Eyre.


Vi får väl se hur det går.... just nu är det söndag och jag vill inte plugga alls... tänker faan inte göra det heller! (obstinat barnröst)

En annan grej som har med universitetet att göra.
I fredags när jag kom ut efter min föreläsning satt den här lappen fast på min cykel.


HAHA! Det tyckte jag var jätteroligt.


Feministisk seger

Idag hoppade min cykelkedja av när jag skulle till universitetet och jag har aldrig i hela mitt liv satt på en kedja! Paniken stiger, men jag har ju fått visat för mig en gång hur man sätter på en kedja... Jag börjar pilla... och pilla... och pilla. När jag hållt på ett tag kommer ett par i 50-årsåldern och vill hjälpa mig. Kvinnan är superrolig.

Hon säger: Behöver du hjälp? Jag har en man här. Och pekar mot karlen som står bredvid henne och fånler.

Precis då får jag på kedjan! HA!

Ellinor vs. Patriarkatet 1-0



Jag vet att det var jättegulligt av dem att fråga om jag behövde hjälp, men det kändes såååå skönt att klara det själv. Speciellt efter Jag har en man här. Vad faan är det att säga? Stating the obvious. Skulle jag svarat: Jaha, jag har en cykel här.eller vad?

Tänkte hon att han skulle göra något med sin snopp eller vad? Vad har hans kön med min cykelkedja att göra?

Kändes skönt med en liten feministisk seger sådär på morgonen. Jag har levt på den hela dagen.
En riktig kvinna reder sig själv!


En ny kärlek

Jag har funnit en ny kärlek i Alexander Pope.

A little learning is a dangerous thing:
Drink deep, or taste not, the Pierian spring.
There shallow draughts intoxicate the brain,
But drinking largely sobers us again.

Baader-Meinhof Complex

Kom precis hem efter att ha sett filmen Baader - Meinhof Complex och är berörd. Jag vill väldigt väldigt gärna veta vad någon som fanns och minns hur det var då tycker om filmen. Vad får man som dåvarande åskådare för bild av filmen?

Jag personligen som varken fanns eller minns blev fascinerad av hur häftig filmen var. Inte häftig på pang-pang sättet utan på det sätt att jag i början av filmen satt och önskade att jag var mer politiskt aktiv och kanske t.o.m lite civil olydnad skulle vara trevligt och på sin plats, men när filmen kommit en bit längre börjar jag byta sida... När filmen var slut ville jag inte alls hålla på med civil olydnad längre. Det tyckte jag var häftigt.

Det är intressant hur kampen helt plötsligt tar över. Kampen blir viktigare än det man faktiskt kämpar för.

Jag som ganska nyligen skrev en uppsats om civil olydnad känner mig helt plötsligt väldigt kluven. Civil olydnad ser jag som något relativt positivt men var går gränsen mellan civil olydnad och våld?

I min uppsats tog jag Sufragetterna som ett bra exempel på civil olydnad. En civil olydnad jag personligen är tacksam för att den genomfördes. Jag citerade även en av deras ledare som sa: "We do not want to be law breakers, we want to be law makers." Men är det rätt? Sufragetterna slogs för något som jag håller med om, är det därför det är rätt?

Var går gränsen? Vem är frihetskämpe och vem är terrorist?

Det är ju en otroligt komplex fråga som är värd att fundera över. Jag tror inte det finns några enkla svar men det är som sagt värt att tänka på...

Se filmen och fundera.

Catfight hjärtar böcker



Ruskigt bra bok som förändrar livet... se alltid till att ha en tärning till hands.

RSS 2.0