London baby, yeah!

Sitter har i London pa det youth hostel vi bor pa. Vi delar just nu rum med tva tjejer fran tyskland (tror vi) och tva tjejer fran Brasilien. Vi trivs bra men vi ar som gamla tanter alla tre.  Vi gar upp halv nio varje morgon och vandrar sedan runt staden tills vi blir trotta, vilket sorgligt nog brukar vara mellan halv atta-nio. Vi har legat i sang varje kvall vid halv tio...

Tre gamla tanter som upplever London via fot.
Vi bor sa himla nara St Paul's Cathedral! Det tar ca 30 sekunder att ga dit. Varje kvart slar klockorna sa det kan vara lite svart att sova :)

Idag nar vi kom ut hade de sparrat av hela St Paul's for det rakar ju vara G20 mote. Jaha, da har man hamnat mitt i den smeten. Imorgon kommer det att vara omojligt att ta sig hit med taxi sager de i receptionen for allt kommer att vara avsparrat for att det ska vara manifestation... Hoppas vi klarar oss utan vald.

Imorgon ska vi dra till andra sidan Themsen och kolla in London Eye, Westminster, Big Ben och British Museum (a British museum or was it The British Museum? :))

Skriver mer om allt nar jag kommer hem.
Sov Gott :) (Klockan ar ju faktiskt 20.20)

Presentkortet använt

Nu har jag beställt ett finfint bokpaket till mig själv för Jenny och Jims present :)

Jag köpte underbara böcker som visar så himla tydligt vem jag är. Det blir nästan löjligt när det blir så tydligt svart på vitt. Alla böcker jag beställde tillhör genren fantasy och alla böcker är för "barn i mellanåldern" vad det nu betyder!

Jag älskar mina ungdomsböcker och jag älskar min fantasy... det bara är så. Alla böckerna har desutom kvinnliga huvudkaraktärer vilket är ovanligt i fantasy...

Jag beställde
 tredje och fjärde delen av Landet innanför-serien; Kristallballongen och Kopparnyckeln
Momo - eller kampen om tiden-
Coraline
och sen blev det en lättläst bok om Buffy på engelska också... Kan vara bra att ha i undervisningen sen, tänkte jag... (plus att vem tackar nej till en Buffy-bok?)

För dem som inte läst de här böckerna jag just räknat upp: GÖR DET!

Landet Innanför-serien börjar med en bok som heter Glaspärleresan och är skriven av Maud Mangold. Serien har fem delar. Bli inte avskräckta av del två. Den är sämst i serien.



Momo - eller kampen om tiden- är en underbar bok skriven av Michael Ende. Jag älskar Momo. Momo är den vackraste "människan" i världen. Momo gör mig alldeles varm om hjärtat... Momo gör mig gråtfärdig och tacksam och mjuk och glad och varm och ledsen på samma gång. Momo är underbar.



Coraline av Neil Gaiman är svinbra. Den blir för övrigt film snart också... i maj släpps den tror jag. Läs innan filmen kommer!



Gå till bilioteket genast!

Måste lägga upp den till mig själv

Födelsedagsvideo

Är man ett fan så är man :)

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag...

Jaha... ännu en födelsedag snart till ända... 26 år. Närmare 50 än födseln... sjukt.

Jag blev väckt med en kopp kaffe på sängen även idag :) Men idag fick jag även en stor kartong! I kartongen låg en matlåda och två plastbunkar. Plastbunkarna funkade perfekt som en tropikhatt, vilket jag behövde för jag skulle nämligen ut på äventyr...



Det låg faktiskt en lapp i paketet också... Det var en ledtråd! Jag skulle ut på skattjakt!



Det var en av många ledtrådar. Jag letade runt hela lägenheten :)



Och vid varje ledtråd låg en liten present... färdkost kan man säga. I fall äventyret skulle gå snett och jag höll på att dö av svält kanske...



Min favoritledtråd var den med boken...  "Varifrån kommer detta: "Gamla feta spindeln spinner på ett blad. Spindeln ser mig inte, därför är jag glad. Etterblära, etterblära gå åstad, Sök mig sök mig jag är nära"

I slutet av mitt äventyr fanns den stora presenten.



IT'S SO PERTY!!!! I LOOOOOVE IT!



Superbästa mojjängen ever!

My preciousssssssssss

Internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen och jag vill fira alla kvinnor på jorden!
Vi är många
Vi är många
Vi är hälften
Av alla människor i stan, av alla här i landet
Vi är många
Vi är hälften
Ja, hälften av alla som finns...
Är Quinns!


Jag blev väckt med en kopp kaffe på sängen och ÅÅÅ tjejer-skivan i bakgrunden. Det är trevligt att ha en man som sätter på kvinnokamps-låtar och ger en kaffe på en sån här dag.

TIDSVERS 1974
Jösses flickor, se tillbaka
på allt det vi fått försaka
under alla 50 år som gått.
Kanske har just du lagt grunden
Kämpat i den rätta stunden
tvivla inte, se på vad vi fått.
Vi har bara några frågor kvar;
När blir arbete en rättighet?
När blir barnen allas angelägenhet?
När får vi en ekonomisk jämlikhet?

Tyvärr är det precis samma saker vi fortfarande vill ha. Vi måste ena oss och göra ett ryck igen!


Massor av händelser

Nu har det hänt mycket här...

Jag hade ju alla tentor att göra. Nu har svaren börjat trilla in. Jag fick VG på både Macbeth och British Culture! YAY for me! Jag har dessutom haft svärmor på besök. Det är väldigt jobbigt samtidigt som det är ganska trevligt. När man  har svärmor på besök så får man saker. Jag fick födelsedagspresenter i förskott; ett Hello Kitty-nattlinne (som kommer att vara perfekt i England) och en HK-tvål som var supersöt. Sen gick vi på stan också så då fick jag ett par shorts och en klänning/tröja med kurbits på :) Är svärmor från Dalarna så måste man ju bonda lite :)



Sen är jag så himla glad för att för flera flera månader sedan så satte jag tulpanlökar... (Jag vet! Tusen tant-poäng på det) man vet ju inte om det någonsin blir några tulpaner eller om arbetet var för inget.... Man vill ju helst att de ska växa upp direkt så att man får se resultatet NU! Jag har inget tålamod what so ever... Men nu! När våren börjar så smått kika fram bakom gardinen gör också tulpanerna det. Mitt grävande i jorden var inte lönlöst! Jag är jättenyfiken på vilka färger det är som gömmer sig där nere... det kommer nog fler rapporter :)


(Just nu ser den nästan lite obscen ut... jag hoppas att det blir bättre snart :))

Sen hade jag och Jonny det läskigaste man kan ha i fredags... PARMIDDAG! Fruktansvärt otäckt!!!
Men det var mest trevligt faktiskt. Mina goda vänner Jim och Jenny var här och vi hade väldigt trevligt. Av dem fick jag också födelsedagspresent i förskott. Det bästa man kan få: Presentkort på böcker!
Åååååh, vad jag ska köpa böcker, för de hade ju verkligen inte snålat med summan... Däremot så är ju jag ganska snål så jag kommer att kunna få ut massor av det där presentkortet :) TACK TACK TACK TACK

Jag avslutar inlägget med en typisk början-på-våren-bild. En solkatt.


Pixie ligger och njuter av det lilla solsken som ibland tittar fram. Jag rekommenderar alla att göra det samma. Försök ladda batterierna när ni kan. Ta vara på solljuset.


mat mat mat mat

Äntligen har jag gjort min vansinnigt goda linssoppa igen... Det var länge sen och jag hade typ glömt bort den. Det roliga var att jag inte hade receptet någonstans. Jag letade lite överallt och blev förvirrad för jag visste ju att jag hade lagt upp det på vegetariskt.com och då borde jag ju ha skrivit upp det någonstans också... Men nej. Jag hade bara delat med mig av det och inte sparat det till mig själv :)

Så jag var tvungen att logga in på sidan för att läsa mitt eget recept :) Det var roligt tyckte jag. Eftersom man måste vara medlem på sidan för att få läsa just det receptet så tänkte jag dela med mig av det här så att alla kan laga min goda linssoppa. Typiskt bra mat för studenter också eftersom den kostar i stort sett ingenting att göra.

Ingredienser
3 normalstora potatisar
2 gula lökar
1,5 dl röda linser
5 dl grönsaksbuljong
ca. 2 dl matlagningsgrädde
1 tsk sambal oelek
chilipulver
salt
vitpeppar
 
Fakta
Portioner:
Tillagningstid: 30-40 min.


 

Tillagning
skala och skär potatisen i fyrkantiga kuber. Hacka löken och stek allt i valfritt matfett tills löken blivit glansig. Häll i linserna och låt dem stekas med en liten stund. Häll i buljongen och låt allt koka i ca 20 minuter. Krydda med chili, salt och peppar och rör i en tesked sambal. Avsluta med att hälla i matlagningsgrädden och koka ihop.

Soppan avnjutes gärna med en klick creme fraiche eller turkisk youghurt då den blir ganska kryddig.

RSS 2.0