Ibland

Ibland händer obehagliga saker vänner man har. Vad händer? Och varför?


Lägga ner energi

Igår frågade mina föräldrar mig hur jag orkade med att bli så arg på såna som hon i Malous morgon-TV och allt jag har att säga är; Hur orkar man med att INTE bli arg? De tyckte att jag borde lägga energin på att springa i skogen eller nåt istället men jag lägger min energi på att bli arg på såna saker för att göra det bättre för nästa generation. Att bli arg är viktigt för alla kvinnor i världen och historien. Tack vare arga kvinnor har jag möjligheter idag och tack vare arga kvinnor idag kommer tex. Jennys och Majas döttrar få det bättre.

10 anledningar att bli arg fortfarande:


1. Emmeline Pankhurst
Hon var ledare för Sufragetterna och blev arresterad sju (eller femton) gånger innan kvinnor fick rösträtt. Hon hungerstrejkade i fängelset och kämpade hårt för att kvinnor skulle få chansen att rösta. Hon lyckades till slut. Tack!


2. Aleksandra Kollontaj
Sovjetunionens första, och världens första, kvinnliga regeringsledarmot. Hon blev senare diplomat och var det första kvinnliga sändebudet i Europa. Hon ansåg att kvinnor över hela världen borde organisera sig och kämpa mot förtrycket. Därför engagerade hon sig i införandet av en årlig kvinnodag. Tack Aleksandra för 8:e mars!


3. Berit Ås
Norsk politiker som var partiledare för sosialistisk venstreparti. Hon etablerade teorin om Härskarteknikerna. De fem tekniker män outtalat använder för att förtrycka kvinnor. Tack Berit för att du ger oss en chans att stå emot dessa tekniker och synliggjorde mäns förtryck!


4. Grupp 8
Grupp 8 startades 1968 och har gjort mycket för oss kvinnor. De kämpade för rätten till fri abort, lika lön för lika arbete och (ropen skalla) dagis för alla. Tack grupp 8 för att ni gjorde dagis öppet för alla och att vi har fri abort i Sverige... tyvärr behöver vi fortfarande kämpa för lika lön för lika arbete.


5. Mary Wollstonecraft
Feminismens urmoder som 1792 skrev "Till försvar för kvinnans rättigheter" där hon skriver att kvinnor inte är underlägsna män utan bara saknar formell utbildning. Hon drev en skola för flickor och skrev många filosofiska feministiska teser. Tyvärr lämnades mycket ofärdigt då hon dog i barnsäng vid 38 års ålder. Tack Mary för att du satte igång tankar och startade utbildning av kvinnor!

 
6. Simone de Beauvoir
Författarinnan till "Det andra könet" 1949. Där hon fastslår att könen inte är av naturen givna utan konstruktioner skapade av samhället. Det kända citatet "Kvinna är ingenting man är, det är något man blir" är lika applicerbart idag, speciellt när det finns människor som hon i Malous morgon-tv eller Anna Anka. Tack Simone för att du öppnade våra ögon!


7. Shirin Ebadi
Irans första kvinnliga domare som 1979 förbjöds att utöva sitt yrke för att hon är kvinna. Hon har kämpat hårt för kvinnliga rättigheter men varken hot eller fängelsevistelser har kunnat tysta henne. Utanför Iran är hon mycket uppmärksammad och har bla. fått Nobels fredspris. I Iran har hon stämplats som ett hot mot regimen. Kämpa på Shirin!


8. Aung San Suu Kiy
Hon är Burmas demokratiskt valda stadsöverhuvud men har fortfarande inte fått chansen att styra då hon suttit i husarrest sen 1989. Hon har erbjudits frihet på villkoret att hon lämnar landet och aldrig mer återvänder men Aung vägrar vika sig för militärjuntan. Hon har fått många priser för sin icke-våldskamp, bla. Nobels fredspris. Hoppas du inte behöver dö martyrdöden Aung San Suu Kiy.


9. Ada Lovelace
En i raden av okända fantastiska kvinnor. Ada Lovelace var en otroligt duktig matematiker (trots att hon hade bröst!) och när hennes bekant skrev en artikel om en tidig typ av miniräknare gjorde hon fotnoter som överglänste hela artikeln. Dessa fotnoter lade grunden till hela det moderna datorspråket. Det enda som finns kvar som minne av Ada och hennes fantastiskt matematiska sinne är ett programspråk för datorer, ett datasystem, som USAs försvardeparement använder.


10. Vilken svensk kvinna som helst
En kvinna som riskerar att bli förtryckt av svenska samhället, på sin arbetsplats, i sitt hem. En kvinna som tvingas göra 90 % av det obetalda arbetet i hemmet. En kvinna som riskerar att bli våldtagen för att hon har kort kjol. En kvinna som får ca 1000 kronor mindre i lön än sina manliga kollegor.


Allt det här är stora anledningar till att bli arg. När en kvinna sitter i tv och berättar att kvinnor inte är lika smarta och inte riktigt lika mycket värda enligt hennes forskning, (som sen visar sig vara baserad på hennes personliga erfarenheter och inte alls någon forskning!) måste jag bli arg för alla kvinnors skull! Detta självhta som sprider sig bland kvinnor är fruktansvärt. Kvinnor är minst lika mycket värda som män och jag tänker inte låta någon trycka ner mig eller mina medsystrar!

Bli arg! Du får det! Du får ta plats! Du får finnas till! Du behöver inte be om ursäkt för dig själv!

URSÄKTA?!

Vaffan menar du med "Det finns kvinnor som är oerhört intelligenta och det finns män som är kvinnliga." Menar hon att kvinnor är korkade och att undantagen är intelligenta?! Jävla kärring. (Tittar på Malous efter tio... big mistake)

Roast på Berns

Något slår mig när jag tittar på roast på Berns. Varje gång det ska skämtas om kvinnor så drar deras könsorgan upp på ett eller annat sätt. Varför? Inte några skämt om killarnas kukar men en jävla massa skämt om kvinnornas fittor. Vad i helvete?! Har de inget annat att ta upp? Är Sissela Kyle så förbannat fantastisk att man måste säga att hennes fitta är torr? Vad har hennes fitta med humor att göra? Varför ska kvinnor hela tiden förnedras för deras kön? Det är inte roligt, det är bara sorgligt.

Filip och Fredrik har sagt att det inte finns några roliga kvinnor i Sverige. I beg to differ; det finns inga män som kan skämta om kvinnor utan att bli så otroligt pinsamma. Skärp er för faan! Ni är så jävla rädda för kvinnor att ni måste göra kön av dem. Om de inte bara är kön så skulle ni ju inse att de faktiskt är lika bra, om inte bättre, än er och er position blir hotad. Väx upp män!

Jaha...

Å så gick TV:n sönder också. Ska livet vara såhär?

Okej

Jag hoppar på tåget. Jag tror (läs hoppas) att hon bara har skrivit det här för uppmärksamhet och att det bara är ett PRknep, men jag låter henne få det för en sån här sak kan ju bara inte lämnas obemärkt.

Jag talar naturligtvis om Anna Ankas lilla "tal" om att hon vill vara en förebild. Om du inte har läst denna fars så gör det här

Här kommer några utvalda favoriter:

"Här tillåts kvinnor vara kvinnor och män män." Hon talar om USA. Kvinnor tillåts att vara kvinnor etc. Vad betyder det? Finns det ett speciellt sätt som man ÄR på om man är kvinna eller man? Och är det inte tillåtet någon annanstans? Vad menar du? Du snackar skit.

"Här tar männen hand om allt det ekonomiska, allt annat är en förolämpning mot både kvinnan och mannen i förhållandet." Om man är kvinna och revisor eller ekonom är det då inte en förolämpning att INTE få ta hand om ekonomin? Varför blir en kvinna förolämpad men inte en man? Din text väcker många frågor Anna.

"Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer." Pappor som tar hand om sina barn är INTE tragiska! Varför är en pappa tragisk men inte en mamma? Eller är mamman också tragisk? Är det tragiskt att ha barn?
En amerikansk man får panik... and that's a good thing?! WTF?!

Information till Anna Anka: Svenska pappor jobbar också och försörjer sina familjer. Svenska mammor med. Bara så att du vet.

"I gengäld får de kvinnor med stil. Som hemmafru ska du ställa upp på alla sätt, du ska alltid var snygg och välklädd. Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen" Är du prostituerad? Har du sex med en man för att han försörjer dig, inte för att du vill? Du får alltså mat, husrum och pengar i utbyte mot sexuella tjänster...
hmmm... okeeej.

"Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå till college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?" Nej, Anna. Det är fruktansvärt. Att kvinnor inte utbildar sig är fördjävligt. Förresten, 1800-talet ringde, de vill ha tillbaka sin kvinnosyn.

"(...) den nya internetgenerationen. Den är obildad och missunnsam och deras liv på bloggar och twitter meningslöst."  Du tyckte just att det var underbart att kvinnor inte utbildade sig men nu gnäller du på att folk är obildade! Hur går det ihop? Och hur faan går din mening ihop? Vem är det som är obildad egentligen?

"Jag vill bli en förebild för svenska kvinnor" HAHAHAHAHAHAHA! Det kan ju du vilja.

Ärligt talat så måste ju allt detta vara ett PRtrick. Det kan inte vara en seriös text. Nu när jag har gjort reklam för Anna Ankas dekadenta, äckliga livsstil så borde hon ju vara nöjd. Dessutom har hon ju lagt in en liten brasklapp i sin text om att folk som förolämpar henne eller, som jag, motsätter sig hennes livsstil och uttalanden bara är avundsjuka så jag är väl det då. Anna Anka, intala dig själv att jag är avundsjuk för det måste väl vara det enda sättet för dig att klara av vardagen utan att ta livet av dig. Själv skulle jag hellre dö än bli som dig.

En hel vecka

Nu har jag inte bloggat på en hel vecka. Det är för att allt är skit. Jag orkar inte med någonting. Kan säkert blogga om det sen, men inte nu. Inte nu när jag är mitt i svackan. Förhoppningsvis vänder det nästa vecka. Så håll ut en vecka till... sen kommer det igång igen.

Helgens bravader

I helgen var jag alltså på mitt första skogsrave. Det är precis som det låter, ett rave mitt i skogen.



Jag som aldrig varit på rave hade en del förväntningar, mest baserade på TV och film. Jag förväntade mig en väldig massa psykadeliska droger, neonfärgade kläder och folk som dansade som galningar.
Jag fick inget av det.

Jag såg bara två-tre personer med neonfärgade kläder. Däremot så var dekorationerna i neon.
Instruktion för hur man gör en ravedekoration: Ta ett stretchtyg i neonfärg eller vitt. Spänn upp det tajt i någon slags metallform. Klipp några hål i tyget. Klart!



Jag trodde rejvare tog ecstacy och LSD men den "nya" drogen är tydligen syrgas eller lustgas (jag är inte säker på vilket det var). Det låg en massa silverfärgade patroner över hela skogen. Många gick runt med ballonger som de fyllde och sög i sig... Den enda människan jag såg som var riktigt hög var en kvinna i 40-årsåldern som stod och gungade i takt med musiken.

En annan sak jag kom fram till under helgen var att alla som spelar och lyssnar på psykadelsik trance måste ha grusade hästdrömmar då psykadelisk trance går i galopptakt. Ingen hårt dunkande fyrtaktsbas utan galopptakt för hela slanten.

En annan sak som jag blev förvånad över var dansandet. För det första hade jag förväntat mig att jag själv och mina medrejvare skulle dansa mer än vi gjorde. Men jag hade också förväntat mig mer crazy dans från erfarna rejvare. De stod och gjorde step-up typ. Ni vet hur man dansade i låg- och mellanstadiet, steg från sida till sida bara. Ravesteg är så, fast med en liten stamp vid varje sidosteg.

Jag hade förväntat mig hoppande, skuttande, neonfärgade människor och fick folk som gjorde step-up i dreads och stickade tröjor.

Nu låter det kanske som om jag inte hade trevligt, men det hade jag. Det uppfyllde absolut inte mina förväntningar men det jag fick var inte dåligt.

Det som var jobbigast under helgen var den mullrande basen. Det är svårt att sova med den i bakgrunden. Musiken spelade till tidig morgon (runt åtta kanske?) och sen var det tyst till ca 10.30. Det blev inte många timmars sömn och de få timmar man sov var inte speciellt skön sömn.

Att gå på rave är kanske inget jag skulle göra ofta men jag skulle kunna tänka mig att åka igen. Det enda jag skulle önska inför ett eventuellt nästa ravebesök är lite mer variation i musiken (kanske omöjligt) och mer dans. Jag ser ingen poäng med den dunkande basen om man inte dansar. Att bara sitta och ha den i bakgrunden är inte min favoritsysslesättning direkt.

Men vi hade en hel del roliga möten och jag lärde mig att chansen att få 7 röda M & M's när man bara häller ut ur påsen är ca. 1 på 36 000. Dessutom har jag fått veta att jag inte ser ut som Google och att min hud ser ut att behöva lite kött ;)




RSS 2.0